Ekaterina Donchenko Concierto

Concert Ekaterina Donchenko

El proper dimecres 17 de juny a les 20 h, la sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau (c. Sant Antoni Maria Claret, 167) acollirà el primer concert a Barcelona de la pianista i compositora Ekaterina Donchenko.

El concert oferirà un recull de les composicions més representatives de la seva trajectòria musical així com algunes obres de nova creació. El piano serà l’instrument protagonista, però no l’únic, ja que algunes composicions compten amb la formació clàssica predilecta del romanticisme: violí – violoncel – piano. El recital convidarà a deixar volar la imaginació, tot evocant fugaços i inspiradors moments d’imatges i emocions.

OBRES PER A PIANO

Breeze (Brisa)

El present no existeix sense el passat, i el futur és la suma d’aquestes dues circumstàncies.

Unconditional love (Amor incondicional)

Ella, la que es preocupa.
Ella, la que dóna sense demanar res a canvi.
Ella, la que et va donar la vida i donaria la vida per tu…
L’amor incondicional.
Mare…

Sun inside me (Sol en Mi)

Amb els primers raigs del Sol, vagament es desperta el món, penetrant amb la seva energia i la seva llum a la vida.

OBRES PER VIOLÍ, VIOLONCEL I PIANO

Spring spirit (Esperit de primavera)

Liberation (Alliberament)

Alliberament: la meta per la qual no cal que et donis per vençut per molt difícil que sigui el camí.

SUITE ALMA

Una obra dedicada a la vida, en la qual es visualitza un fil conductor que mostra, com si d’imatges sonores es tractés, l’evolució de la vida en el pas del temps. La compositora crea aquest procés a partir de diversos recursos instrumentals actuals; tot això amb la formació clàssica predilecta del romanticisme: violí-violoncel-piano.

1. Cançó de la mare (Cançó de bressol. Do Major)
Com et desitjava
sentint el teu cor dins meu.
I amb l’amor que sento per tu,
et vull regalar el tresor més inapreciable: la vida.

2. Infantesa (Polca. Re Major)
Per fi, ets aquí!
Ets el meu Sol, el meu alè, la meva alegria!
El teu desig d’aprendre a caminar…
Però què impacient ets…!
I malgrat les teves caigudes, t’aixeques, camines,
corres amb el vent.

3. Comprès vull ser! (Musical. Mi Major)
T’has fet una mica més gran,
no entens res,
intentes reafirmar-te…
i dius: Però per què ningú m’entén?

4. Rock Rapsòdia (Rock. Fa Major)
El primer amor, les primeres temptacions.
Ho vius d’una manera boja, ansiosa i desenfrenada.
Em deixo portar, perdent totalment el cap.

5. Dilema (Ad Libitum Obstinato. Sol Major)
On sóc? A on he arribat?
Envoltat de tants fantasmes…
Sento un dolor intern, que em destrossa lentament,
gota a gota…
Però tu ets aquí,
donant-me la mà, tan dolça i tan tendra.
Tu, la meva vida.
Em recordes les meves ansioses ganes de caminar i de viure,
i gràcies a tu,
supero el meu dolor i
et segueixo…

6. Misteriosa i dolça innocència (Cançó. La Major)
Aquí estem, tots per igual,
en harmonia.
Majestuosa saviesa; fràgil amor; i tu, innocent vida.

7. L’últim Tango (Tango. Si menor)
La meva última dansa que ballo amb tu;
el meu comiat,
la meva passió i la meva tristesa.

8. Eternitat (Vals. Do Major)
Sentint l’intern vals,
me’n vaig…
Et segueixo a l’Eternitat.

Biografia

Ekaterina Donchenko va néixer a Berdichev (Ucraïna), on amb sis anys començà els seus estudis de piano. Actualment viu a Barcelona i és una pianista representant de l’escola de música russa. Pianista, pedagoga, compositora, arranjadora, productora, autora i editora, Ekaterina defineix la seva obra com música romàntica del segle XXI.

Amb 16 anys acabats de complir, va realitzar la seva primera pràctica pedagògica i als 19 anys ja oferia classes de piano a l’Escola Municipal (Kherson, Ucraïna). Innovadora en la seva forma d’ensenyar, el seu únic objectiu des d’aleshores és que l’alumne aprengui, superi les dificultats i descobreixi el seu propi potencial.

Des de l’any 2000 resideix a Barcelona on va obtenir el Títol Superior de Piano al Conservatori Superior del Liceu, va cursar diversos cursos formatius de piano, va estudiar a la Universitat de Barcelona obtenint el Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) i al Tago Estudis (High Develop Business School) on va aconseguir el Certificat Coaching Homologat. Paral·lelament va formar part, com a pianista acompanyant, de diversos conjunts de cambra interpretant tot tipus de repertori, des de música barroca fins a música actual, i treballà amb cantants d’òpera i sarsuela realitzant diversos concerts.

La carrera professional d’Ekaterina Donchenko també ha deixat petjada al món del cinema. El 2005 va gravar la banda sonora original de la pel·lícula Madeinusa, producció peruana-espanyola, de la directora Claudia Llosa. També ha compost una peça per la banda sonora original del documental Moses, dirigit per Fran Guijarro (San Francisco).

Va ser el 2012 l’any en què va començar a compondre les seves primeres obres. Així, i sota la marca eKD (que respon a les inicials de l’autora), el novembre de 2013 va autoeditar els llibres amb CD, Baroque i Opera, on estan recopilades les grans obres dels clàssics adaptades per a piano. A l’abril de 2014 va publicar el llibre i CD amb les seves composicions Music for Piano, una fusió d’harmonies actuals amb estructures clàssiques. Al maig del mateix any va autoeditar el llibre pedagògic, també acompanyat de CD, El Viaje al País Musical, enfocat a l’ensenyament musical infantil i pensat per a què els nens aprenguin a tocar, gairebé tots els instruments musicals, d’una manera divertida i intuïtiva. Seguidament, a l’abril de 2015, va sortir la versió en català. Un mes després, al maig, va sorgir l’enregistrament de la Suite Alma, a l’espera de la publicació de la partitura.

Diaris e internet

Televisió


Veure vídeo al web: www.btv.cat